Újévköszöntés Velencében

Szilveszter Észak-Olaszországban - Olaszország - Veneto - Velence

Szilveszter Észak-Olaszországban

Olaszország » Veneto » Velence

, Szálloda starstarstarstarSzilveszter Észak-Olaszországban

Időpontok száma:

0 időpont / 0 Last minute / 0 First minute

Ellátás:

-

Közlekedés:

- -

Időjárás:

Ma Počasí v Velence - transparent 26°C
Holnap Počasí v Velence - transparent 23 - 28°C
07-25 Počasí v Velence - transparent 25 - 28°C
07-26 Počasí v Velence - transparent 25 - 28°CA szervező utazási iroda megjelölése: Újévköszöntés Velencében
Rövid leírás
Szilveszter Velence szívében a Szent Márk térenVelence és Padova városnézésekA gyönyörű postojnai cseppkőbarlang meglátogatása4 csillagos szállodai elhelyezés
Program

1. nap: Szeged (Pécs, Debrecen) – Budapest – Postojna – Olaszország (660 km)


Reggeli indulás. Szlovéniába érkezésünk után már gyönyörködhetünk a Júlia–Alpok vonulataiban. A hófödte csúcsok sok síelő kedvelt úti célja. A mi délutáni megállásunk olyan helyen lesz, ahol a decemberi hőmérséklet nem befolyásolja élményeinket. Postojnán a cseppkőbarlangot keressük fel. Először kisvonattal, majd gyalog haladva gyönyörködünk a természet különleges alkotásain. Programunk után folytatjuk utunkat. Szállásunk már Olaszországban, **** hotelben lesz, ahol este elfogyasztjuk vacsoránkat (3 éj).


2. nap: Velence (95 km)


Egész napos kirándulás Velencébe. Punte Sabionéból hajóval megyünk át Velencébe. A retúr hajójegy költsége helyszínen fizetendő. A városba átérve gyalogos városnézés. A hatalmas Szt. Márk tér, a sok festőt megihlető Sóhajok hídja, a gazdag hercegek mesés épülete, a Dodge-palota, és a mindig nagy forgatagú Rialto a fő látványosság. Az ezt követő szabadprogram alatt belülről is meg lehet tekinteni a Dodge palotát a Szt. Márk katedrálist, továbbá ha az időjárás kellemes, fel tudunk menni a Harangtoronyba, ahonnan mesés a kilátás. Délután ismét hajóra szállunk és Muranóba megyünk ahol az üvegfúvás több évszázadra visszatekintő műhelyét keressük fel. Helyszínen vásárlási lehetőség is lesz. Következő látványosság, Buranó ódon épületeinek megtekintése. Terület a csipkeverők ősi helyszíne. A programunk befejezése után hajóval megyünk vissza a buszparkolóba, majd onnan a szállásunkra. Ezen a napon egy különlegességet ajánlunk utasainknak. Egy igazi olasz borkóstolóval egybekötött vacsorát. A borosgazda először bormutatót tart (5 bor kóstolásával), majd ezt követi egy 3 fogásos vacsora, melyhez még 3 fajta borból lesz kínálás. Akik nem választják a fakultatív boros vacsorát, azokat a busz visszaviszi a szállodába, ahol a’la carte tud vacsorázni ha szeretne. Fakultatív borkóstoló majd ezt követő boros vacsora: 40 €.


3. nap: Padova – Új év köszöntés Velencében (220 km)


Reggel először Padovába utazunk. Itt megtekintjük a csodaszép Szt. Antal-katedrálist. Szt. Antal Lisszabonban született, de Olaszországban vált híressé és itt van eltemetve. A katedrális elött magasodik Donatello Gattamelata szobra. Ezt lefényképezve sétálhatunk át a szép reneszánszhangulatú főtérre. Programunk után a kora esti órákban visszautazunk szállásunkra, ahol megvacsorázunk. Ezt követően kb. 20:30-kor autóbuszunkkal, majd átszállás után hajóval bemegyünk Velencébe. A Szent Mark téren van Európa egyik leghangulatosabb újévköszöntő „bulija”. Átérkezés után szabad szórakozás. Kb. 00:30-kor találkozás a hajóállomásnál és visszahajózás, majd buszozás a szállodánkhoz.


4. nap: Olaszország – Szlovénia - Ptuj – Budapest (680 km)


Reggeli után hazaindulunk. Elhagyva Olaszországot Szlovéniában buszozunk. Rövid pihenők után megállunk egy kis városi sétára Ptujban. A város már a római korban is ismert település volt. Több emlék is utal erre az időszakra. A belváros még télen is hangulatos. Határátlépés Tornyiszentmiklósnál. Budapestre érkezés után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.Minimális létszám: 35 fő.A GPS koordináták nem elérhetőek

Nem található a szálloda áttekintése.