Ritalia utazások, non-stop kirándulások

2017. őszi programajánlataink hamarosan megjelennek!

RITALIA HÉTVÉGÉK 2017-BEN IS!

Velencei karnevál 2017 - RITALIA TRAVELKARNEVÁL VELENCÉBEN 2017

Ne csücsüljön medencében, karnevál lesz Velencében!
Lagúnák és gondolák, velencei maskarák, azt kiáltja Ritalia: Téged is vár Itália!!!

Érkezéskor A j á n d é k farsangi fánk!

Ismerkedjen Velencével a karnevál idején a megszokott RITA(LIA) színvonalon!

Indulás a kiválasztott helyszínről a délutáni, esti órákban! Az indulás pontos helyéről és a találkozó időpontjáról az indulás hetében írásban tájékoztatjuk a jelentkezőket. Folyamatos utazás Szlovénián keresztül, rendszeres pihenőkkel. Éjszaka az autóbuszon.
Délelőtt érkezés Punta Sabbioniba, Velence egyik autóbusz parkolójába. Utazás csoportosan együtt, hajóval a Szent Márk térre. Ajándék farsangi fánk érkezéskorKötelezően fizetendő hajó-, és városi belépőjegy kb.15+5 Eur/fő (kb. 6.400 Ft), amelyet az utaskísérő az autóbuszon szed össze. A hajóról megtekinthető nevezetességek: Arsenale hajógyár-Lido- Rakpart. Ismerkedés a várossal: Schiavoni rakpart - Sóhajok hídja - Szent Márk tér –Merceria bevásárló utca - Rialto híd – Cad'Oro palota, Halpiac, Canale Grande… Séta a karneváli hangulatba öltözött lagunák városában. Délután megfelelő jelentkező esetén fakultatív kirándulás a közeli szigetekre 13,30-tól -15,30-ig: Murano üveggyár – S. Giorgio sziget, Szent Gellért relikviái. /kb.20Eur/fő ( kb. 6.400 Ft). Este tipikus velencei vacsora egy közeli étteremben (elő-, főétel, desszert kb. 16 Eur/fő - kb. 5.120 Ft). Este visszahajózás az autóbuszhoz. Indulás haza az esti órákban. Éjszaka az autóbuszon!

A szlovén és az olasz karszt vidékén járva: Skocjan cseppkőbarlang, Lipica-i ménes, Trieszt

Programajánlatunk:Indulás Magyarországról szombaton az éjszakai / hajnali órákban. Éjszaka az autóbuszon. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Szlovéniába. A délelőtt folyamán látogatást teszünk az 1986 óta az UNESCO Világörökség részét képező Skocjan Karszt Barlangrendszerbe, mely több millió évvel ezelőtt alakult ki. Itt látható a világon a legszélesebb, folyó által kivájt, földalatti kanyon. A barlangrendszer nagyon szerteágazó, hatalmas méreteivel lenyűgözi az idelátogatókat. Teljes hossza 6,2 km, de mindössze fele, 3 km látogatható. Változatos cseppkőformák jellemzik, különlegesek a cseppkő medencék, a Nagy Terem cseppkövei lenyűgözőek. A túránk alkalmával megcsodálhatjuk a legfontosabb látnivalókat: a Csendes-barlangot, és a szédítő 50 m-es magasságban átvezető Cerkvenik-hídat. A túra hossza kb. 2 óra, a hőmérséklet 12 fok, így javasoljuk a sportcipő / bakancs használatát és a meleg ruházatot. Belépőjegy külön fizetendő, kb. 16 Euro / fő / felnőtt ( kb. 5.200 Ft / fő / felnőtt ), gyermekeknek kb. 7,50 Euro / fő / gyermek ( kb. 2.400 Ft / fő / gyermek ). A túrázást követően autóbuszunkkal a közeli Lipica településhez utazunk, mely lovászatáról és lovas iskolájáról híres. Habsburg Károly főherceg alapította a majorságot még 1580-ban. A császári udvar számára tenyésztették a kiváló vérvonalú ménest. A lipicai ló az egész világon elterjedt. Négyszáz éve fajtatisztán tenyésztik. Ezek a fehérszínű telivér lipicai lovak még ma is Szlovénia egyik legnagyobb nemzeti büszkesége. A majorság meglátogatása külön fizetendő kb.10,90 Euro / fő ( kb. 3.500 Ft / fő ).A nap utolsó állomásaként továbbutazunk Olaszország egyik legfontosabb kikötővárosba, Triesztbe. Idegenvezetőnk kíséretével séta kikötőben ( városháza épülete a Piazza dell'Unita d'Italia téren, Canale Grande – Nagy csatorna ).Ezt követően rövid szabadprogram a Monarchia hangulatot idéző városban. Kóstolja meg az olasz gasztronómia különlegességeit, egyen egy ízletes pizzát vagy igyon egy finom cappuccinot. Hazaindulás Magyarországra a késő délutáni órákban. Folyamatos pihenőkkel érkezés az éjszakai / hajnali órákban. 

 

Látogatás a Melki Apátságban, és hajókázás a Dunán

Wachau Duna

Indulás Magyarországról a hajnali órákban. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Melkbe. A délelőtti órákban érkezés a városba, ahol Alsó-Asztria szellemi és kulturális központjának számító bencés apátság épületének megtekintésével kezdjük a napunkat. Az apátság csodálatos természeti környezetben, a Duna mentén épült, 2000-től az UNESCO világörökségek közé tartozik. Épületegyüttesében tárlatvezetővel végigjárjuk legjelentősebb látnivalókat: az egykori császári szobákat, a pazar Márvány – termet, az apátsági templomot valamint az apátság könyvtárát. 
Októberben látogatható még az Apátság impozáns parkja is, benne 250 éves hársfasorral és a barokk kerti pavilonnal. Jó idő esetén kellemes sétát teszünk a parkban.
Magas színvonalú látogatásunk az apátságban, 2 – 2,5 órát vesz igénybe.
Belépőjegy a helyszínen külön fizetendő, mely kb. 13 Euro / fő ( kb. 4.160 Ft / fő ). 16 éven aluli gyermekek számára a belépés díjtalan!
Ausztriai kirándulásunk következő programja: Melkben hajóra szállunk, és majdnem 2 órás hajóúttal elérünk Kremsbe. A Melk és Krems között húzódó Wachau a Duna legszebb szakasza. Hajójegy külön fizetendő, mely kb. 25 Euro / fő / felnőtt ( kb. 8.000 Ft / fő ), 15 éves korig gyermekkedvezménnyel kb. 12,50 Euro / fő / gyermek ( kb. 4.000 Ft / fő).
Kremsben gyalogos városnézés keretében megtekintjük a főbb nevezetességeket: Steiner-kapu, melyen áthaladva közelíthetjük meg a város építészeti örökségeit, ilyen például a Domonkos templom, és a Gozzo vár. Egy kis szabadprogram után, a késő délutáni, esti órákban visszaindulás Magyarországra. Éjszaka az autóbuszon, folyamatos utazással. Az éjszakai órákban érkezés az indulás helyszínére.

 Fürdőtúra a Vajdaságba, a PACSÉR-i termál és gyógyvízű tóhoz!

A Vajdaság északi részén található gyógyvizű tófürdő nagyon kedvező ár-érték arányú szolgáltatást nyújt az ideérkezőknek!
2008-ban derült ki, hogy értékes termálvíz található a település alatt. Pályázati forrásoknak, a pacséri önkormányzatnak, valamint a helyi lakosok erőfeszítésének köszönhetően végül 2013-ban kezdődhetett el a mesterséges 2000 négyzetméteres tómeder köré kialakított fürdő építése. 
A pacséri gyógyfürdőt 2014. nyarán adták át a nagyközönségnek. 72 celsius fokosan feltörő, majd a tómederben 28-32 fokosra lehűlő víznek kiemelkedik a nátrium klorid azaz a sótartalma. Ezen kívül lítium, jód, bróm, fluor és kén is található a termálvízben. Gyulladásos betegségekben, izületi, csont-, bőr-, és legúti megbetegedésben szenvedők számára ajánlják, de enyhíti az izomhúzódások és az érrendszeri megbetegedések tüneteit is. Pajzsmirigy túlműködés esetén - a víz jódtartalma miatt – nem ajánlják a fürdőzést. 25-30 perc az ajánlott fürdési idő megszakítás nélkül, ezután kis szünetet kell tartani. Kisgyermekek is használhatják.
Indulás a kora reggeli órákban, érkezés az esti órákban!

 Látogatás Hallstattba, és a Dachstein-i gleccserhez

Programajánlatunk:
Indulás pénteken az esti órákban. Éjszaka az autóbuszon, folyamatos utazás rövid pihenőkkel.
Autóbuszunkkal az 1.700 méteren fekvő kabinos felvonóhoz érkezünk, mely a Stájerországi sí régióhoz tartozó mintegy 3000 méteren levő Dachstein gleccser-hez. visz fel minket. Közvetlen a Dachstein-gleccser felvonó hegyállomásánál található a Dachstein Skywalk, az "Alpok balkonjaként" emlegetett kilátó mely lenyűgöző körpanorámát kínál a környező hegyekre. Különlegessége az üveg alj, ahonnan biztonságosan pillanthatunk a lábunk alatt a szédítő mélybe. Látogatást tehetünk a világhírű Jégpalotába, mely a gleccser legbelsejét tárja fel az érdeklődők számára. A gleccser belsejébe tett körút alkalmával megtekinthetjük a Tróntermet, a Kristálytemplomot vagy a Kék szalont, ezen kívül további különleges jégfigurák is megtalálhatóak itt. A palota termei után lehet eljutni a Ausztria legmagasabb hídjára egy függőhídra, mely 100 méter hosszú. A hídról lélegzetelállító látvány nyílik a sziklákra. Akik pedig igazán merészek vagy kíváncsiak, azok tovább mehetnek a "semmibe vezető lépcsőn"! Egy üvegplatformra jutunk, amelyen utasainknak olyan érzésük lehet, mintha a sziklák felett lebegnének, miközben a Dachstein-gleccser nyújt csodálatos hátteret. Délután tovább utazunk Hallstattba, amely a Salzkammerguti-tóvidék egyik gyöngyszeme! A gyönyörű helyen fekvő, és különleges módon épült városkában teszünk egy sétát! A térhiány miatt házai szorosan egymáshoz tapadnak. A város közepén található templom mellett elsétálva jutunk majd fel a környék egyik érdekességéhez - amely szintén jól illusztrálja a városka szűk helyviszonyait - a keskeny temetőhöz. Mellette áll a Csontház, ahová időnként kiürítették a sírokat, és átvitték a csontokat, koponyákat névvel ellátva. 1997 óta Hallstatt a világ legrégebbi sóbányájával az UNESCO világörökségének része. 
Az esti órákban visszaindulás Magyarországra! Érkezés vasárnap a reggeli órákban az indulás helyszínére!

 Prágai szombat

Prága (csehül Praha, németül Prag) a Cseh Köztársaság fővárosa, egyben legnagyobb települése. Gyakran hívják "száztornyú városnak", "arany városnak", vagy egyszerűen a városok királynőjének. Prága történelmi központját az UNESCO 1992-ben a Világörökség részének nyilvánította.
A kilenc dombra épült városban 31 km hosszan kanyarog a Moldva, ami a legszélesebb pontján 330 m széles. A folyó ágai számos szigetet ölelnek közre. Nevét állítólag azokról a zúgókról (csehül: práh) kapta, amelyeken nagy robajjal folyt át a víz.
Prága jellegzetességeihez, sajátosságához hozzátartozik a söröző (pivnica), a sörözők hangulata. A cseh polgárok mindennapi életéhez hozzátartozik a munka utáni sörözés, vagy csak "sörivás". Úgy mondják ugyanis, csak öt korsó sör elfogyasztásától beszélhetünk sörözésről, addig az csupán sörivás. A felkapottabb sörözőkben érdemes asztalt foglalni, éppúgy, mint nálunk mondjuk egy étteremben.
Programajánlatunk:
Indulás az esti órákban. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Éjszaka az autóbuszon.
A reggeli / délelőtti órákban érkezés Prágába, a cseh fővárosba, mely a Moldva partján fekszik. Prága az elmúlt években a Európa egyik leglátogatottabb városává vált. Városnézésünket a várnegyedben kezdjük, ahol a vár (Hradzsin) mellett megtekinthetjük többek között a Szent Vitus katedrálist is. Majd lesétálunk Prága csodás óvárosába (cseh nyelven Staré Město) a híres Károly-hídon át, mely a világörökség részét képező, barokk szobrokkal díszített középkori híd, alapkövét 659 éve, 1357. július 9-én rakták le. Látnivalóink között lesz az Óváros tér a városházával és az Orloj-al (Óratorony) -mely 1992-től szerepel az UNESCO Világörökségek listáján-, és a tömegeket vonzó Vencel tér is az új városrészben, hisz a helyiek és a túristák legkedveltebb helye Prágában. Városnézés után szabad program keretében lehetőségünk van beülni valamelyik híres sörözőbe, ahol többek között megkóstolhatjuk a világhírű cseh söröket: a Kozel-t, a Pilsner Urquell-t vagy a Staropramen-t illetve elvegyülhetünk Prága belvárosának forgatagában. Este fakultatív program keretében moldvai hajókázás svédasztalos vacsorával egybekötve ( kb. 5.500 Ft / fő ), melynek időtartama kb. 2 óra. A fakultatív program minimum 35 fő jelentkező esetén érvényes!
21 óra magasságában visszaindulás Magyarországra. Éjszaka az autóbuszon, folyamatos utazással.

 Húsvéti csokitojás Bécsből

Programajánlatunk:
Indulás a hajnali órákban, délelőtt érkezés Kittsee-be, a világhírű Hauswirth csokoládégyárba. Gyárlátogatás ingyenes kóstolással, vásárlási lehetőséggel. Továbbutazás Bécsbe. Gyalogos városnézés keretében a főbb nevezetességek megtekintése: Stephansdom, Kartner Strasse, Opera, Hofburg, Mária Terézia tér a Művészettörténeti- és Természettudományi Múzeummal. Városnézésünket követően látogatást teszünk Schönbrunnba. A császári túra keretében, magnós vezetéssel bejárjuk a kastély termeit, láthatjuk többek között Ferenc József lakó- és dolgozószobáját, a Tükörtermet ahol valaha Mozart zenélt, valamint a kör alakú Kínai kabinetet. A túra időtartama kb. 50 perc.(Belépőjegy külön fizetendő 13,30 Euro / fő kb. 4.300 Ft / fő ).- A kastélylátogatás nem kötelező). A kastély udvarán ilyenkor megrendezésre kerül az Ostermarkt, az úgynevezett húsvéti vásár. A barokk kulisszák előtt kb. 50 árus kínál sokféle finomság mellett mutatós húsvéti díszeket, valamint kézműves termékeket nem csak Ausztriából, hanem a környező országokból egyaránt. Az esti órákban visszaindulás Magyarországra, érkezés az éjszakai órákban az indulás helyszínére! 

 Auschwitz – Krakkó

Programajánlat:
Indulás pénteken, az esti / éjszakai órákban. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Auschwitz-ba. Éjszaka az autóbuszon.
Szombat: A reggeli órákban érkezés a volt koncentrációs táborba, mely a legnagyobb német megsemmisítő tábor volt a II. világháború idején. Ez megközelítőleg 70.000 ember halálának színhelye volt. Először Auschwitz I. táborát tekintjük meg, mely az egész komplexum adminisztratív központja volt, majd a túránk további részében felkeressük Birkenau tábort is, ahol több százezer embert tartottak fogva, és körülbelül egymillió embert öltek meg. A meggyilkolt áldozatok pontos száma nem ismert. Az Auschwitzhoz tartozó kisebb táborokkal együtt a legújabb becslések 1,1–1,6 millióra teszik. Túra időtartama: 3,5 óra magyar nyelvű idegenvezetéssel, vagy magyarra fordítással, belépőjeggyel min 30 fő esetén kb. 35 Pln, mely megközelítőleg 2.800 Ft / fő. Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy megrázó élményt jelent a tábor látogatása!
A délután folyamán felkeressük Lengyelország második legnagyobb városát Krakkót. Megtekintjük a Wawel dombot a Királyi palotával és a székesegyházzal, teszünk egy kellemes sétát a Visztula partján, majd a további nevezetességek ( Főtér a Posztóházzal, Mária templom, stb. ) látogatása.
Este fakultatív vacsora : kóstoljon bele a lengyel ételspecialitások világába 50PLN (kb.4000 Ft/fõ). Az esti órákban visszaindulás Magyarországra.
Vasárnap: Érkezés a hajnali / reggeli órákban az indulás helyszínére.

 Fürdőzés az olasz Adrián! Grado, az Adria arany szigete!

Indulás pénteken az esti / éjszakai órákban. Éjszaka az autóbuszon, folyamatos utazás rövid pihenőkkel.
A reggeli órákban érkezés a félszigetre, Gradoba, mely Velence és Trieszt között fekszik és Olaszország legszebb tengerparti városa. Körülbelül 20 km hosszú homokos strand és gyönyörű óváros fogad minket. Gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt kellemes kikapcsolódást biztosít!
Programajánlat:
A nap folyamán elüthetjük az időt kávézókban, cukrászdákban, a sétálóutcákban üzletek sora segít ebben.
Fényképezkedjen a gradoi parti sétányon, ahol szép, hangulatos fotókat tud készíteni a felejthetetlen nap emlékére!
Viszonylag későn, a 19. század legvégén jutott a divatos fürdőhelyek sorába, hiszen ekkor jöttek rá, hogy a jódban és ásványi sókban gazdag homokja enyhítette a reumás panaszokat.
Az esti órákban visszaindulás Magyarországra. Érkezés az indulás helyszínére az éjszakai / hajnali órákban.

 PULA - ISZTRIA RÓMÁJA és tengerparti fürdőzés Medulinban

Az Isztria legnagyobb városa, gazdasági és kultúrális központja Pula. Híres halászatáról, hajógyártásáról és borászatáról. Enyhe mediterrán éghajlat jellemzi. Pula nemcsak Isztria legrégebbi városa, hanem 500 évig a Római Birodalom egyik jelentős városának számított! Számtalan építészeti alkotás bizonyítja az ókori rómaiak jelenlétét, köztük a legismertebb az amfiteátrum! 

Programajánlatunk:
Indulás pénteken a késő esti/éjjeli órákban. Éjszaka az autóbuszon. Reggel megérkezés az Isztriára.
Elsőként Pula első számú nevezetességét az AMFITEÁTRUM-ot nézzük meg, melyet arénának is neveznek. A világ 6. legnagyobb római építményében egykoron gladiátor és állatviadalokat rendeztek, amelyeket összesen 20.000 néző követhetett figyelemmel. A jó állapotban fennmaradt épületben ma színházi és operaelőadásokat szerveznek! Belépőjegy 40 -50HRK/fő (1.700 – 2.150Ft/fő)

Mivel Pula nem éppen fürdő város, ezért ezután felkeressük a közelben található strandot Medulinban, ahol szabad program keretében eltöltjük a nap további részét!
Medulin régebben kis halászfalu volt, ma az isztriai turizmus egyik központja, tagolt kavicsos, homokos tengerpartját nagyon szeretik az ide látogató turisták. A városka neve az ókori római Mutila névből ered.
Medulin strandja, az egy kilométer hosszan elnyúló Bijeca. Homokos-kavicsos partja és a sekély, lassan mélyülő víz kisebb gyermekeknek is kiváló fürdőhely, zuhanyzóval, wc-vel felszerelve illetve napozóágy is bérelhető. Az ide látogatók vízibiciklizhetnek, vagy különböző vizisportokat próbálhatnak ki. A part menti bárokban, éttermekben - egy kávé mellett üldögélve - gyönyörködhetünk az Adriai-tenger szépségében.
Hazaindulás az esti órákban. Érkezés vasárnap a kora reggeli órákban!

Fürdőzés a horvát tengerparton: Rijeka - Opatija

Indulás az esti / éjszakai órákban. Éjszaka az autóbuszon. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Rijeka-ba, más néven Fiume-be. Ez az ország legfontosabb kikötője Horvátország északi részében, a Kvarner öbölben.
Programajánlat:
A reggeli órákban séta a kikötőben valamint a rijekai piac megtekintése! Közben a főbb nevezetességek felkeresése: Sétálóutca a Wohinz palotával és a várostoronnyal, Operaház, stb...
Utunkat tovább folytatjuk Opatijaba – Abbáziába. Egész napos szabad program, strandolási lehetőség a babérfákkal körülvett, sziklás – betonos tengerparton. Opatija érdekessége, hogy már az Osztrák – Magyar Monarchia gazdag arisztokratái is itt nyaraltak, akik gyönyörű luxusvillákat építettek. Csodálatos parkokban tölthetünk el kellemes perceket, gyönyörködhetünk a babér, leander és pálmafákban.
Az esti órákban visszaindulás Magyarországra. Érkezés a hajnali órákban az indulás helyszínére!

 A csodálatos Wörthi-tó

Programajánlatunk:
Indulás az éjszakai órákban, folyamatos utazás rövid pihenőkkel - Szlovénián keresztül - az Ausztriában található Wörthi tóhoz!
Érkezés Wörthi-tó nyugati partján lévő Velden-be. A város félkör alakban terül el, Karintia egyik legszebb, legforgalmasabb üdülőhelye, nyüzsgő parti sétánnyal, kaszinóval.
Velden-ből hajóval utazunk tovább Mária Wörth-be, mely a tó névadója is egyben. A kis félszigeten két templom található melyek még festőibbé teszik az egyébként is csodálatos vidéket.
Ezután felmegyünk a Pyramidenkogel kilátóhoz, ami egy közeli -851 m magas - hegyre épült. A különleges formájú kilátót 2013-ban adták át egy teljes felújítás után. Üvegfalú lift viszi fel a látogatókat a teraszra, ahonnan lélegzetelállító kilátás tárul elénk, észak felé a teljes tavat be lehet látni (Maria Wörth szinte a lábunk előtt hever), déli irányban az Alpok hófödte csúcsaiban gyönyörködhetünk. A bátrabbak a teraszról spirál alakú zárt csúszdán is lecsúszhatnak! (Rossz idő esetén a csúszdát lezárják)
Tovább utazunk a tó partján, míg megérkezünk Karinthia fővárosába Klagenfurtba, melyet a virágok fővárosának is neveznek. Főbb nevezetességek megtekintése ( Színháztér, Városháza épülete, Dómtér, a város jelképét ábrázoló Lindwurm-sárkány szobra a Neues platz-on). Klagenfurti sétánk után -fakultatív program keretében- a Minimundus felkeresése, mely egy miniatűr játékváros. Itt a világ leghíresebb épületei találhatóak kicsinyített változatban ( New York-i Szabadság szobor, Pisai ferde torony, Eiffel torony, Londoni Tower, Taj Mahal, Schönbrunni kastély, stb...). Szabad program Klagenfurt belvárosában azoknak akik nem vesznek részt a fakultatív programon.
Maria Wörth
Esti órákban hazaindulás. Éjszaka az autóbuszon folyamatos utazással. Érkezés a hajnali / reggeli órákban az indulás helyszínére.

Regata Storica Velencében

A hagyományos evezősverseny (az európai nyelvek legtöbbjén: regata) és a történelmi hajófelvonulás (corteo storico) ötvözetéből jött létre a mai regata storica. A velencei regatta legalább hétszáz éves. Annyi bizonyos, hogy regattákat (evezősversenyeket) már a XIV. század óta tartottak. Az első pompázatos hajófelvonulást pedig feltehetően Caterina Cornaro tiszteletére rendezték 1489-ben abból az alkalomból, hogy szegény ciprusi királyné férje halála után (önként) lemondott trónjáról Velence javára.
A világ minden részéről érkező evezősök pompás hangulatot teremtenek a látnivalókban egyébként is gazdag városban.

Programajánlat:
Indulás az esti órákban, folyamatos utazás rövid pihenőkkel Szlovénián keresztül. Éjszakázás az autóbuszon.
Érkezés Olaszországba Punta Sabbioniba a reggeli órákban, behajózás csoportosan Velencébe (hajójegy+városi belépő kb.25 Eur/fő oda – vissza, kb. 8.000 Ft/fő) 
Délelőtt városi séta: Sóhajok hídja – Szent Márk tér – Merceria – Rialtó – Halpiac – Ca D'Oro… 
Majd részvétel a Regatta ünnepi eseményein!
Este fakultatív programlehetőség: 
Tipikus velencei vacsora egy közeli étteremben (elő-, főétel, desszert kb. 16 Eur/fő, kb. 5.100 Ft/fő)
Este visszahajózás az autóbuszhoz, hazautazás. Éjszaka az autóbuszon folyamatos utazással.
Hazaérkezés a reggeli órákban az indulás helyszínére!

 

Medve-szurdok – az osztrák Alpok egyik legszebb túrázó helye!

Programajánlatunk:
A hajnali órákban indulás Tolnáról. Utazás kényelmes komfortos autóbusszal, rövid pihenőkkel az ausztriai Mixnitzbe.
A túránk kiindulópontja Mixnitz, egy Graz-tól kb 40 km-re fekvő kis falu. Közel másfél óra alatt érjük el a Hochlantsch-vidék sziklaszorosának bejáratát. Az egyirányú túra (a sziklaszorosban nem lehet visszafordulni) közel 170 fahídon, 2900 fok falépcsőn vezet, 1209 m magasságig. Nem kell megijedni, kényelmes tempóban, sűrű fényképezőgép csattogtatás közepette teljesíthető a túra, az eközben percről-percre elénk táruló látvány felejthetetlen élményt nyújt. Láthatjuk Ausztria egyik leghosszabb szurdok-völgyének vízeséseit, zúgóit, hatalmas sziklákkal körülvéve az alpesi fenyvesek árnyékában. A szurdok kijárata után találjuk a Gute Hirten nevű hüttét, ahol megpihenünk, elfogyaszthatjuk otthonról hozott ennivalónkat, ám aki a helyi konyhát szeretné megízlelni, itt hideg és meleg ételeket, süteményeket is vásárolhat, illetve finom osztrák sört, a Puntigamer-t is megkóstolhatja.
Az 1722 m magasságban lévő Hochlantsch csúcs megmászása egy igen komoly erőpróba, csak nagyon edzetteknek ajánljuk! Ez még plusz kb. 2 órát vesz igénybe, meredek, sziklás, nehéz terepen. Aki eléri a csúcsot, ne felejtse beírni a nevét a kereszten lévő dobozban tárolt könyvbe! (A Ritalia Travel már szerepel benne ☺)
A túristaháztól kb. egy - másfél órás könnyű erdei séta után a festői Teichalm tóhoz érkezünk, autóbuszunk is itt vár ránk. Itt szuvenir bolt is van, és hangulatos osztrák éttermeket találunk. Akinek marad ereje, sétálhat az 1200 méteres magasságban található tó körül, a friss alpesi levegőn. Az elfáradás garantált, ám otthon ha jól kipihentük magunkat, a túrán készült fotókat, videókat büszkén fogjuk megosztani ismerőseinkkel!
A Teichalm tó-tól autóbuszunkkal hazafelé vesszük az irányt. Érkezés a késő esti/éjszakai órákban.

 

Bledi-tó, és a Vintgar szurdok

Programajánlatunk:
Indulás az éjszakai, hajnali órákan. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Érkezés a reggeli órákban Szlovénia egyik legfontosabb turista látványosságához, a Vintgár – szurdokba. Az 1,6 km hosszú szurdokot a Radova folyó vízesései teszik felejthetetlenné. A túrát a sziklák oldalához rögzített fafolyosókon, fahidakon tehetjük meg. A szurdok két látványossága a bohinji vasútvonal egyíves kőhídja, valamint a gát, ahonnan a lezúduló víz az erőművet hajtja. Itt található az ország legmagasabb vízesése, a 13 méter Bledmagas Sum – vízesés. A túra hossza kényelmes tempóban kb 2,5 óra. Belépőjegy a helyszínen külön fizetendő! (kb. 3 euró / fő, kb. 960 Ft / fő ).
A túrázás után az alig 8 km-re található Bledi – tó lesz úti célunk. A Bled-i vár meglátogatása, mely Bled ősi történelmét mutatja be. A legszebb kilátás a Bledi tóra és Bledre a várból nyílik. Megtekinthetjük a régi könyvnyomtatás művészetét, valamint bepillantást nyerünk a régi hagyományos borok palackozásába a kastély borospincéjében. A belépőjegy külön fizetendő! (kb 9 euró / fő, kb. 2.880 Ft / fő ).
A kastélylátogatást követően Bled talán leghíresebb hajójával a Pletna-val, lehetőségünk van átkelni a tó közepén található kis szigethez. A kis hajóval történő utazás kihagyhatatlan élmény. Aki nem csónakázik a Pletnával, az igazán nem látja Bledet sem. A sziget jelképe a gótikus stílusban épült Mária mennybemenetele templom. ( hajójegy kb.12 Eur 3.840 Ft + belépő a templomba kb. 6 Eur / fő, kb. 1.920 Ft / fő).Vintgar szurdok
A szabad program kretében kóstolja meg a bledi konyha szímbolumát a krémest. Istvan Lukacevic a Park Hotel főcukrásza 1953-ban készítette el először a süteményt.
A késő délutáni órákban visszaindulás Magyarországra folyamatos pihenőkkel. Érkezés a késő éjszakai, hajnali órákban az indulás helyszínére.

Plitvice – A vízesések birodalma

Programajánlatunk:
Indulás a késő esti órákban folyamatos utazással, rövid pihenőkkel Tolna, Kaposvár, Nagykanizsa, Zágráb, Karlovac, Plitvice útvonalon.
A reggeli / délelőtti órákban érkezés a Plitvicei Nemzeti parkba, mely Horvátország legjelentősebb természeti adottsága! Egész napos túrázás a park területén. Napközben hajókázás a plitvicei tavon. Aki elfárad, lehetősége van a helyi kisbusszal visszatérni az autóbusz parkolóba.
18 óra magasságában visszaindulás Magyarországra folyamatos pihenőkkel.
Érkezés az éjszakai/hajnali órákban az indulás helyszínére.
Plitvicéről:
Plitvice Páratlan szépsége, növény- és állatvilágának gazdagsága miatt ezt a területet már 1949-ben nemzeti parkká nyilvánították. Területén több védett állatfaj él: medve, farkas, vidra, erdei fülesbagoly. 1979-ben a vidék rákerült az UNESCO természeti világörökségi listájára. Az évezredek során a Matica, Rječica és Plitvica folyócskák összegyűlt vize kioldotta a mészkövet és e természeti átalakulások hatására tavak, vízesések, zúgók, források és barlangok tarkította, vadregényes táj alakult ki. A vízesés kőzetének korát 4000 évre becsülik. A terület karsztos vidék, de a kőzet anyaga mésztufa. A tórendszert két folyó táplálja: a Bijela Rijeka és a Crna Rijeka, ezek vize itt-ott tóvá duzzad. A víz 636 m tengerszint feletti magasságból 8 km hosszú bonyolult rendszerű tólépcsőzet által 133 m tengerszint feletti magasságba jut. A Plitvički Ljeskovac nevű falu mellett több kis patak egyesül és immár Matica néven futnak a legmagasabban elhelyezkedő, 40 m mély Prošćansko tó-ba.

Egy nap Délvidéken

Programajánlatunk:
Utunk első megállója Zenta, ahol a központban sétálva először bemegyünk a múzeumba, ahol betekintést nyerhetünk a régi mesterségekbe, és nyomon követhetjük a kelmekészítést egészen a magtól a kész anyagig.
A zentai városháza kilátójában megnézzük a zentai csata makettjét, és miután kimegyünk a kilátóba, csodálatos látvány tárul elénk - szép időben ellátni egészen Szegedig is.
A zentai csata emlékművénél megemlékezünk Szavolyai Eugén hősies győzelméről a törökök felett. Csantavéren egy különleges templomot látogatunk meg, amely a római Szent Péter bazilika kicsinyített mása. Ékes példája az elszántságnak, és az emberi összefogásnak.
Ezután utunk egy eldugott pici faluba vezet: az adai tanyavilág egyik kis gyöngyszemébe, a Völgypartra: ellátogatunk a „hűség kopjafájá”-hoz, majd a templomban megnézzük az idén adományozott „ország zászlót”, az összetartozásunkat ezzel is erősíve.
Megállunk Óbecsén : a központban sétálva betérünk a katolikus templomba, ahol Than Mór két eredeti festményét tekintjük meg. Ezután a Szent György pravoszláv templomot látogatjuk meg. Az ortodox templomokat Délvidéken az egyik leggazdagabban díszített templomok közé sorolják : az ikonosztázát Predrág Uros munkája, míg az aranyozást egy bécsi művész készítette. A Tisza parton láthatjuk az Eiffel cég által kivitelezett, és Türr István által tervezett elektromos zsilipet, amely korát meghaladó építmény volt, mivel önmagának termelte az elektromos áramot, hogy nyitni tudja a zsilipkapukat, és már 1900 óta áll használatban.
Buszra szállunk, és az ezeréves Aracsi pusztatemplom misztikus vonzáskörében megismerkedünk Rózsa Sándor történeteivel és a pusztatemplom legendáival. A templomot 1031-ben említik először, és a Szent István építette templomok sorait erősíti. Utunk vissza Törökbecsére vezet, de ha időnk és lábunk is engedi, akkor megállunk és elsétálunk egy fokozottan védett természeti rezervátumhoz : a Sóskopóhoz. Télen a darvak, míg az év többi szakában más védett madarak átmeneti vagy állandó tartózkodási helye.
Törökbecsén megnézzük a temetőben a Hungária szobrot, a Délvidék egyetlen megmaradt eredeti emlékműve, ami Hungáriát ábrázolja kezében pajzs a fején pedig a szent korona. Az emlékművet az 1948-49-ben elesett honvédek és nemzetőrök hamvai fölé emeltette Törökbecse polgársága. Megemlékezünk a város vértanújáról Gróf Leiningen Westernburg Károlyról aki itt élt, és gazdálkodott, mellszobránál lerójuk tiszteletünket.
Az esti órákban elbúcsúzunk idegenvezetőnktől és a csodálatos és misztikus városától Törökbecsétől, és nehéz szívvel, de búcsút intünk a Délvidéknek. Érkezésünket késő estére tervezzük.

Advent Bécsben - Csokoládégyár és a Madame Tussauds panoptikum

Indulás szombaton a hajnali órákban. Délelőtt érkezés Kittsee-be, a világhírű Hauswirth csokoládégyárba. Gyárlátogatás vásárlási lehetőséggel. Továbbutazás Bécs vidámparkjához. Látogatás Madame Toussauds panoptikumába ( belépőjegy a helyszínen külön fizetendő csoportos belépőjegy ár: kb. 15,00 Euro / fő kb. 4.800 Ft / fő). Fakultatív programként felszállási lehetőség Bécs nevezetességére az óriáskerékre (belépőjegy a helyszínen külön fizetendő csoportos belépőjegy 15 főtől felnőtteknek kb. 9,00 Euro / fő kb. 2.900 Ft / fő, gyermekeknek 14 éves korig kb. 4 Euro / fő kb. 1.300 Ft / fő ). 
A délután folyamán gyalogos városnézés keretében Bécs nevezetességeinek megtekintése idegenvezetővel: Opera, Hofburg, Mária Terézia tér a Művészettörténeti- és Természettudományi Múzeummal, Parlament, Várszínház, Városháza, Stephansdom, Kartner Srasse.
A városnézés után szabad program keretében részvétel az advent ünnepi forgatagán! 
Az esti órákban visszaindulás Magyarországra. Érkezés az éjszakai órákban.

Advent Bécsben - Csokoládégyár és a Schönbrunn-i Kastély

Programajánlatunk: Indulás szombaton a hajnali órákban. Délelőtt érkezés Kittsee-be, a világhírű Hauswirth csokoládégyárba. Gyárlátogatás vásárlási lehetőséggel. Továbbutazás Bécsbe. Autóbuszunkkal végighaladunk a híres Ring-en, Bécs belső körútján. A város nevezetességeinek megtekintése kívülről: Opera, Hofburg, Mária Terézia tér a Művészettörténeti- és Természettudományi Múzeummal, Parlament, Várszínház, Városháza épülete.
Városnézésünket követően látogatást teszünk Schönbrunnba. A császári túra keretében, magnós vezetéssel bejárjuk a kastély termeit, láthatjuk többek között Ferenc József lakó- és dolgozószobáját, a Tükörtermet ahol valaha Mozart zenélt, valamint a kör alakú Kínai kabinetet. A túra időtartama kb. 50 perc.(Belépőjegy külön fizetendő kb. 13,50 Euro / fő kb. 4.350 Ft / fő ).
Schönbrunni kastélylátogatás után autóbusszal utazás a Rathaushoz, ahol szabad program keretében részvétel az advent ünnepi forgatagán! ( Azon Utasaink akik nem szeretnének Schönbrunnba utazni, délután szabad program Bécs belvárosában ).
Az esti órákban visszaindulás Magyarországra. Érkezés az éjszakai órákban.